Harlu-seura ry

ajankohtaista vuosikokouspöytäkirja toimintakertomus toimintasuunnitelma ilmoitus

Harlu-seura ry

Honkakylä -vaellus 8.6. 09.

Matkabussimme lähti Sortavalasta jo varhaisaamuna ja toi meidät ensin Pyyrlammen Hautausmaalle. Sirkka-serkku oli matkakumppanini, lapsuusystävä ja naapuri Honkakylästä. Kevään valkoiset kielokukat  olivat juuri aukeamassa ja keräsimme niitä kauniin kimpun hautausmaan tienvarrelta Harlun sukupolvien muistomerkille. Jossain siellä nukkuvat isäni ja äitini.

Karjalan käki kukkui meille tervehdyksen, kun aloimme vaelluksen hiljaisella metsäpolulla Honkakylää kohti. Pian löysimme Harlu- Läskelä rautatien, jonka ylitimme ja sitten siinsi Tenjärvi oikealla välkkyen sinisenä komeiden honkien välistä. Lepäsimme, muistelimme ja ihailimme näkymää. Aurinko lämmitti ja käki ei vieläkään väsynyt. Ihanaa!

Sitten matkattiin kohti Honkakylää. Tyhjät pellot ja pensoittuneet ojat vastassa. Muistelimme, missä kaikki naapurit aikoinaan asuivat. Vähän ylämäkeä tultiin ja siellähän asuivat Koikkalaset. Talon ja navetan peruskivet näkyvissä ja aukio kellariin. Mikä ihme, linnunpönttö on vielä säilynyt koivussa!

Sitten Kukkomäkeen, veljieni kavereiden Ollin ja Ension kotipaikalle. Siitä lähti metsäpolku ampumaradan kautta Läskelään ja kouluumme. Nyt metsä oli liian tiheää kävellä. Kukkomäeltä oli aikoinaan näkymä kotipaikoillemme, mutta nyt pensaiden peittämä. Löysimme lapsuutemme Kukkolammin metsän keskeltä. Nyt rannat ovat pensaiden valloittamat. Muistorikas tuo lampi, jossa kesäisin leikimme, uimme ja soutelimme. Siinä rannassa oli äidin suuri, musta, rautainen pyykkipata.

Oli aika jatkaa matkaa Sortavala-Läskelä -maantietä pitkin Läskelään. Tienvarsia koristivat kevään keltaiset kullerot. Aurinkokin paistoi ja lämmitti. Lepäsimme koulumme raunioilla. Ajatuksemme vaelsivat vuosikymmeniä taaksepäin, onnellisina siitä, että vielä kerran olimme saaneet kokea lapsuutemme juuret.

Bussimme olikin jo odottamassa Läskelän asemalla. Vielä sama rakennus, mistä läksimme evakkoon1944!
Kiitos Helville matkan järjestämisestä, kaikille iloisesta matkaseurasta ja ystävälliselle Jaakko- ajurille myös suuret kiitokset.

Meeri Heath Sähköposti:  e.heath3@ntlworld.com

HARLU-SEURAN  KOTISEUTUMATKA

Sortavalaan ja Harluun su-ti  7. - 9. 6. 2009


HARLU-SEURAN  KOTISEUTUMATKA

Harlu-seuran kotiseutumatka Sortavalaan ja Harluun ma-ke 7.-9.6.2010

Matka on varattu Linja-autoliikenne P.Puolakka Ky - Puolakan valmismatkat (www.puolakka.com)

  • Majoitus Hotelli Sofiassa, joka sijaitsee rauhallisella paikalla kaupungin keskustan läheisyydessä, ruutu-kaava-alueen laidassa, entisiä tyttö- ja poikalyseoita vastapäätä. Rakennus on koulun asuntola, jossa on 77 vuodepaikka.
  • Majoitus on soluasunnoissa, joissa kussakin solussa on neljä kahden hengen huonetta ja joilla on yhteinen suihku- ja WC-tila sekä oleskelutila.

Hinta 225 € / hlö + palvelumaksu 10 € = 235 € , jos lähtijöitä on väh. 40 henkilöä
Hinta 245 € / hlö + palvelumaksu 10 € = 255 €, jos lähtijöitä väh. 30 henkilöä 

Hintaan sisältyy: ryhmäviisumi, 2 yötä hotelli Sofiassa, 2 x aamiainen hotellissa ja 2 x päivällinen hotelli Piipun Pihassa sekä linja-autokuljetus 

Matka-ajankohtana ei ole ollut tarjolla muita mahdollisuuksia majoittua ja sen vuoksi on päädytty tähän vaatimattomaan, mutta kuitenkin siistiin majoitukseen. Matka toteutuu, jos lähtijöitä on tarpeeksi. Koko ryhmän kuluton peruutus kuukautta ennen matkaa. 

Maksu: Harlu-seura, Kangasniemen Op 510506-426 178  viimeistään 30.4.2010 ja peruutukset samaan päivään mennessä 

Ryhmäviisumia varten tarvitaan:  valokuva (vanhakin käy), kopio passin kuvasivusta ja täytetty viisumianomuskaavake.  Kaavakkeet löytyvät esimerkiksi (www.puolakka.com). Kaavakkeessa pitää olla täytettynä nimi, entinen sukunimi, kotiosoite, työosoite ja allekirjoitus. Loput vaadittavat tiedot täytämme ”viran puolesta”.Ilmoittautumiset ja ennakkoon täytetyt viisumianomuskaavakkeet:

Maria Sopanen, puh. 0400 719 605 iltaisin klo 17.30 jälkeen. Viimeistään 30.4.2010 mennessä.

MUISTA PASSI ! Suosittelemme henkilökohtaista matkavakuutusta ! 

ALUSTAVA MATKAREITTI  7.6.2010 

klo

04.00           Lahti
04.30
          Heinola
05.10
          Hartola
05.30
          Joutsa
06.45
           Mikkeli
07.30
          Kangasniemi
08.30-09.15 Jyväskylä (tauko)
10.30         
 Pieksämäki
11.00-11.30 
Varkaus (tauko)
13.15
          Joensuu
14.20
          Värtsilä            Suomen tulli (kellon kääntö + 1h)
                 
Venäjän tulli
                 
Keltainen kauppa-rahanvaihto
                 
Majoitus Hotelli Sofia
noin. 20.00
  Päivällinen Sortavala hotellissa
Matkan johtajaksi on lupautunut Reima Karetie Joensuusta

Harlu seura ry
hallitus

 

 


Palaute

© Harlu-seura ry 2008

webmaster
Dutch Delta Design
Lucien den Arend sculptor
Penttilä
Seppäläntie 860
51200 Kangasniemi
Finland
puh +358 (0)44 264 12 12