Harlu-seura ry

ajankohtaista vuosikokouspöytäkirja toimintakertomus toimintasuunnitelma ilmoitus

toimintasuunnitelma vuodelle 2013

Harlu-seuran tarkoituksena on toimia karjalaisten keskeisenä yhdyssiteenä, sosiaalisena ja henkisenä tukena ja vaalia karjalaista kulttuuria, sekä tehdä tunnetuksi Karjalaa. Vuoden 2013 teemana on musiikki. Musiikki onkin merkittävä osa karjalaisuutta.

Seuran vuosikokous pidetään helmikuussa Kangasniemen Osuuspankin kerhohuoneella. Kokouksessa käsitellään vuosikokoukselle säännöissä määrätyt asiat. Hallitus kokoontuu tarpeen mukaan ja valmistelee tulevia tapahtumia ja asioita. Tähän tehtävään perustetaan työryhmä paikallisista hallituksen jäsenistä. Vuosikokouksesta ilmoitetaan jokaiselle jäsenelle toimitettavalla jäsentiedotteella Kangasniemen Kunnallislehdessä.

Jäsenrekisteri pidetään ajan tasalla, jotta kaikki jäsenet saisivat postinsa oikeaan osoitteeseen. Mahdolliset osoitteenmuutokset pitää aina ilmoittaa jäsenrekisterin hoitajalle tai sihteerille. Vuoden 2013 jäsenmaksu on 20 € ja ainaisjäsenmaksu uusilta jäseniltä kertamaksuna 400 €.

Seuran jäseniksi ovat tervetulleita kaikki karjalaiset ja karjalaisuuden ystävät. Seuran jäseniltä toivomme kehitysideoita ja toivomuksia toiminnan kehittämiseksi. Karjalainen kulttuuri on niin arvokas asia, että meidän tulee vaalia sitä ja siirtää sukupolvelta toiselle.

Kotiseutumatka Sortavalaan ja Läskelään tehdään tänä vuonna kesäkuun alussa. Ajankohta on 7.-9.6.2013. Matkan vetäjäksi lähtee tälläkin kerralla Reima Karetie.

Karjalaiset kesäjuhlat pidetään tänä vuonna Porissa . Sinne pyritään osallistumaan mahdollisuuksien mukaan. Yhteistyötä tehdään Harlun pitäjäseuran kanssa lipun kantamiseksi kesäjuhlilla.

Tämän vuoden haasteellisin järjestettävä tapahtuma tulee ehdottomasti olemaan Harlun-seuran 65-vuotisjuhlan järjestäminen. Myös Evakkotarinat –kirjahanke saatetaan päätökseen ennen kesän juhlia ja kirjan julkistaminen tapahtuu juhlien aikaan. Perinteinen Karjalainen puurojuhla pidetään marras – joulukuun tietämillä. Pitopaikka ja aika ilmoitetaan pari – kolme viikkoa ennen tapahtumaa.

Seuran lippu pidetään esillä perinteisesti itsenäisyyspäivän tilaisuuksissa, sekä merkittävissä Harlu-seuran tapahtumissa ja muissa sopivissa tilaisuuksissa,

Harlu-seuran kotisivuja päivitetään säännöllisesti ja sieltä on saatavilla ajankohtaistietoja seuran toiminnasta. Seura on mukana myös Facebookissa, joka toimii myös informaatiokanavana.

Tervehdys- ja onnittelukäyntejä tehdään aikaisempien vuosien tapaan.

Muu toiminta: Kangasniemen seurakunta ja Harlun seurakunta ovat keskenään ystävyysseurakuntia. Kangasniemellä on syksyllä 2012 aloittanut ystävyyspiiri toimintansa rajantakaisen Harlun seurakunnan työn tukemiseksi. Toiminta on alkanut vilkkaasti ja monet karjalaistaustaiset ja muutkin henkilöt ovat aktiivisesti osallistuneet kuukausittain kokoontuviin tapaamisiin.

On erityisesti korostettava sitä, että Harlu-seuralla ja em. ystävyysseurakunta -toiminnalla ei ole mitään yhteistä taloudellista intressiä, vaan kumpikin toimii itsenäisesti omalla tahollaan. Jäsentiedote päivitetään vuosittain ja siitä löytyy tiedot mm. seuran hallinnosta yms. Tiedote postitetaan helmikuun alussa ja siinä ilmoitetaan mm. vuosikokouksen ajankohta ja pitopaikka.

Talous hoidetaan jäsenmaksuin, tuotemyynnillä, ym. muilla tuloilla. Mikäli sopivia talkootyökohteita tulee esille, osallistutaan niihin mahdollisuuksien mukaan.

Seura pyrkii kehittämään yhteistyötä eri järjestöjen kanssa, koska vain yhteistyöllä saamme näkyvyyttä ja uusia kontakteja sekä uusia yhteistyökumppaneita.

 

 


Palaute

© Harlu-seura ry 2008

webmaster
Dutch Delta Design
Lucien den Arend sculptor
Penttilä
Seppäläntie 860
51200 Kangasniemi
Finland
puh +358 (0)44 264 12 12