Harlu-seura ry

ajankohtaista vuosikokouspöytäkirja toimintakertomus toimintasuunnitelma ilmoitus

toimintakertomus vuodelta 2012

Harlu-seuran tarkoituksena on toimia karjalaisten yhdyssiteenä, sosiaalisena ja henkisenä tukena ja vaalia karjalaista kulttuuria sekä tehdä tunnetuksi Karjalaa.

Vuoden 2012 hallitukseen kuuluivat puheenjohtajana Hannu Kervinen, varapuheenjohtaja Matti Kurki, sihteerinä Ritva Venäläinen, rahastonhoitajan sekä jäsenrekisterin ylläpitotehtäviä hoiti Leena Haikarainen. Muut hallituksen jäsenet olivat Antti Kettunen, Pekka Leskinen, Seppo Nuikka, Maria Sopanen ja Antti Lindqvist.

Toiminnan – ja taloudentarkastajina toimivat Helvi Tiihonen ja Ritva Immonen ja varalla Anja Manninen ja Leo Holopainen.

Seuran vuosikokous pidettiin Kangasniemellä Osuuspankin kerhohuoneessa 26.2.2012 Vuosikokouksesta ilmoitettiin Kangasniemen kunnallislehdessä ja jokaiselle jäsenelle toimitetulla jäsentiedotteella. Kokoukseen osallistui 14 henkilöä.

Pitäjäyhdistysten liiton vuosikokoukseen Karjala-talolla 24.3.2012 osallistui Leena Haikarainen. Hallitus kokoontui neljä kertaa. Asioita hoidettiin hallituksen kesken myös puhelimitse ja sähköpostilla.

Evakkotarinat kirjahankkeen tiimoilta työryhmä Antti Kettunen, Maria Sopanen ja Leena Haikarainen kokoontuivat kerran vuoden aikana. Kirjan on tarkoitus valmistua ennen 3.-4.8.2013 Kangasniemellä pidettäviä pitäjäjuhlia sekä seuran 65-vuotisjuhlia.

Perinteinen seuran kotiseutumatka tehtiin 8.-10. kesäkuuta. Matkan järjestäjänä ja matkanjohtajana oli Reima Karetie Joensuusta. Matkalaisia oli 46 henkilöä.

Seuran jäseniä osallistui Karjalasille kesäjuhlille Lahdessa 15–17.6.2012.

Elokuussa pidettiin Salmelassa karjalaisten tarinailta, jonne osallistui 50 henkilöä.

Puurojuhlan merkeissä kokoonnuttiin tarinoiden ja laulaen marraskuussa Tervaniemen tuvalla, jossa oli mukana noin 50 henkilöä.

Karjalaan jääneiden muistopatsaalle Kangasniemen hautausmaalle on viety kynttilöitä. Myös seuran jäsenet ovat käyneet itsenäisyyspäivänä Harlussa ja vieneet Harlun hautausmaille kynttilät. Mukana Pyyrlammen hautausmaalla oli myös Harlun kirkkoherra Oleg Menaker.

Harlun hautausmaiden muistomerkkejä ja muistokiviä ovat yksittäiset henkilöt kitkeneet ja nostaneet tarvittaessa pystyyn hautausmailla käydessään.

Harlu-seuran lippu on ollut esillä Karjalaisten kesäjuhlilla Lahdessa ja itsenäisyyspäivänä kirkossa ja pääjuhlassa Kangasniemellä.

Tehtaiden savuja ja kukkaketoja –kuvateosta, josta otettiin 50 kpl:n uusintapainos vuonna 2012, on lähetetty postitse jäsenille samoin kuin Harlu-kirjaa ja pöytästandaareja. Seuran suruadresseja on välitetty myytäväksi Kangasniemen kirkkoherranvirastoon.

Jäsentiedote lähetettiin jäsenille helmikuussa ennen vuosikokousta, jonka mukana toimitettiin myös jäsenmaksut. Seuran nykyinen jäsenmäärä on 313, joista ainaisjäseniä on 141 ja vuosijäseniä 172. Seurasta on poistunut jäseniä vuoden aikana 32 ja uusia jäseniä on tullut 31 henkilöä.

Harlu-seura perusti facebook sivuston keväällä 2012. Ryhmässä keskustelu on käynyt vilkkaana ja ryhmäläiset ovat lähettäneet sinne paljon kuvia ja kyselleet sukujuuriaan. Leena Nygård on hallituksen päätöksellä perustanut sivuston ja toimii samalla sivuston ylläpitäjänä Leena Haikarainen kanssa.

Hallitus kiittää jäsenistöä, yhteistyökumppaneita Kangasniemen kuntaa ja seurakuntaa hyvästä yhteistyöstä.

 

 


Palaute

© Harlu-seura ry 2008

webmaster
Dutch Delta Design
Lucien den Arend sculptor
Penttilä
Seppäläntie 860
51200 Kangasniemi
Finland
puh +358 (0)44 264 12 12